Vier bespaarpakketten van energieloket Pekela uitgereikt


Op de schutsemarkt van 11 juni jongstleden konden bezoekers bij de stand van Pekela Duurzaam online de 'Quick energyscan' van energieloket Pekela invullen. Zij kregen daarmee niet alleen een gratis energieadvies thuisgestuurd, maar maakten ook kans op een energiebespaarpakket.

Polly Bodde (foto) was éen van de gelukkigen. Zij kreeg deze week het pakket overhandigd door de secretaris van Pekela Duurzaam. De ledlampen uit het pakket waren mooi als reserve, want het huis was al helemaal voorzien van ledverlichting. Maar de energiestekker vond ze een leuk ding; ze ging er meteen het verbruik van hun koffiezetapparaat mee meten. Ze denkt ook wel aan zonnepanelen en zou wat verwarming betreft wel van gas af willen. Misschien op den duur een pelletkachel , dat lijkt haar wel wat.

Als de de secretaris haar vertelt dat Pekela Duurzaam met manege NIOP bezig is met een zonnepanelenproject waar je zonnepanelen voor eigen gebruik kunt kopen is ze verrast door de voordelen die dat biedt. Je hebt ze niet op eigen dak maar op de manege en je krijgt tóch het voordeel van de energiekorting op je op je rekening. Minister kamp gaat de regeling voor zonnepanelen op eigen dak in 2020 opnieuw tegen het licht houden, terwijl de regeling voor een gezamenlijk project, zoals bij NIOP voor 15 jaar gegarandeerd wordt.

Polly wil in de toekomst graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Ze heeft het bespaaradvies van het energieloket nog niet binnen, maar hoopt dat ze ook met die adviezen wat kan: "" want Ja, we wonen in een mooi, maar oud huis en elke besparing op energie is meegenomen.""

Wil je ook weten of je energie kunt besparen in huis/ probeer dan ook de energiescan op http://groningen-pekela.energieloket-groningen.nl/quickscan/ eens. het kost je maar twee minuten en echt ingewikkeld is het niet. Je krijgt er een duidelijk advies op maat, zodat je meteen ziet wat een maatregel kost en wat het oplevert.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square