Coen Oosterveld

Voorzitter

Geboren in 1946 in Breda en woont sinds 1972 in Oude Pekela. Studie sociologie aan de rijksuniversiteit in Groningen. Werkzaam geweest als directielid in de Volwasseneneducatie in Oost-Groningen. Van 1994 tot 2006 wethouder van de gemeente Pekela voor GroenLinks. Voorzitter van Pekela Duurzaam met als belangrijkste missie mensen enthousiast maken voor een duurzame toekomst en daar samen werk van maken.Verantwoordelijk voor externe contacten en projecten o.a. actie zonnepanelen

 

Paul Inklaar

Penningmeester

Geboren in 1951. Woont in Oude Pekela sinds 1977. Werkt als leraar Schei- en Natuurkunde. Verantwoordelijk voor de financiën.

 

Jan van Greven

Geboren in 1948 te Oude Pekela. Na opleiding tot timmerman en Kader Opleiding Bouwbedrijf altijd werkzaam geweest in bouw gerelateerde bedrijven. Ook actief voor Buurkracht Oude Pekela-Noord.

 

Jacob siepel

Geboren in 1956, woont in Boven Pekela. Actief in werkgroep Boven Pekela Energieneutraal en voor Manegevereniging NIOP. Werkzaam bij installateur.

 

Inge Dekker

Geboren in Vleuten-De Meern (1968) en sinds 2014 woonachtig aan het Bronsveen. Na o.a. studie geschiedenis onder meer werkzaam geweest als journalist en projectcoördinator. Sinds 2020 (parttime) directeur van Cultuurhistorisch Centrum Oldambt. Maak in huis en tuin een sport van kringloop, hergebruik en upcyclen: de wereld een beetje mooier maken door zelf te creëren. Geeft mij meer voldoening dan ‘kopen, kopen, kopen’.

 

Anja Kluiter

Woont in Oude Pekela en is er in 1967 geboren. Werkt als interim-manager en heeft een eigen atelier waar ze turnpakken maakt. Is graag in de natuur en houdt van wandelen. Is lid geworden van Pekela Duurzaam omdat ze een groot voorstander is dat verduurzaming komt vanuit lokale initiatieven, dicht bij de mensen. Ze vindt het belangrijk dat bewoners van Pekela kunnen meedenken, meebeslissen en mede-eigenaar worden van energiebronnen in hun directe woonomgeving.