Nieuwe website Pekela geeft gas

Datum: 30-6-2020

Dinsdag 30 juni 2020 is de nieuwe website van het project ‘Pekela geeft gas!’ live gegaan. Naast de nieuwe, herkenbare huisstijl vindt u hier gemakkelijk duidelijke en relevante informatie over het project. Hiermee wil de werkgroep het proces van het aardgasvrij maken en het verduurzamen van de wijk voor iedereen eenvoudig en begrijpelijk maken.

 

Tijdens de Coronacrisis hebben de huisbezoeken en maatwerkadviezen vertraging opgelopen. Echter heeft de werkgroep zeker niet stil gezeten. In de afgelopen weken is er hard gewerkt om een duidelijke en overzichtelijke website te creëren. Hierdoor kunnen, ondanks de Coronamaatregelen, de werkgroep en de bewoners goed en gemakkelijk met elkaar communiceren.

Op de website wordt beschreven hoe Boven Pekela en omgeving aardgasvrij gemaakt kunnen worden. De Quick-fit oplossing speelt hierin een grote rol: 50% aardgas besparen en het resterende deel omzetten in groen gas. Hoe dit precies werkt, wordt duidelijk uitgelegd, met verhalen van deelnemende buurtbewoners over hun praktijkervaringen. Bewoners tussen Koppelsluis en Ommelanderklap in Pekela kunnen zich voortaan eenvoudig online aanmelden voor het project.

Pekela Aardgasvrij

Het project ‘Pekela geeft gas!’ heeft als doel om de wijk Boven Pekela en Doorsneebuurt tot aan de Ommelanderklap aardgasvrij te maken. Het streven voor de realisatie van deze aardgasvrije wijk is uiterlijk eind 2022, in samenwerking met inwoners en bedrijven. Met behulp van een subsidie van het Rijk werken de gemeente Pekela, de Coöperatie Pekela Duurzaam en de werkgroep ‘Pekela geeft gas!’ samen aan de uitvoering van dit doel.

Vragen?

Alle informatie en ontwikkelingen rondom het project kunt u vinden op de nieuwe website https://www.pekelageeftgas.nl.

Bent u bewoner van het proeftuingebied en wilt u weten wat het project voor u kan betekenen? Neem dan contact op met de werkgroep via info@pekelageeftgas.nl